Machinehandel Muskopak is een gezond bedrijf.

Op 25 april jl. werd de Co-packer Muskopak B.V. failliet verklaard. Machinehandel Muskopak B.V. is een ander bedrijf met geen enkele wettelijke connectie met Muskopak B.V., maar door het gebruik van bijna dezelfde naam is er veel verwarring in de markt, ‘Wij krijgen dagelijks vragen of we failliet zijn. Dat zijn we niet. Dit is schadelijk voor onze handel.

In 1988 verkoopt mijn vader Mijndert Musk, zijn co-packers bedrijf Muskopak B.V. aan Bram Bruins van Inpako. Mijn vader besluit zich te focussen op zijn andere bedrijf, Machinehandel Muskopak. Mondeling wordt afgesproken dat Bruins de naam Muskopak zou veranderen in een andere bedrijfsnaam. Maar omdat de naam Muskopak goed bekend is in de markt en het goed gaat, gebeurt dit niet. Mijn vader gedoogt het en de twee bedrijven gaan ieder hun eigen weg. Af en toe klopt een klant bij de verkeerde Muskopak aan en wordt die vriendelijk verwezen naar de juiste Muskopak.

Wij, Machinehandel Muskopak handelt in gebruikte machines, zoals weegmachines, verticale- & horizontale vul- en sluit-machines, draaitafels en speciaal machines. Daarnaast ontwikkelt en bouwen we ook zelf verpakkingsmachines en verkoopt die onder de Handelsnaam Intropack Machinery Holland.
Die Intropack-machines werden ook verkocht aan co-packer Muskopak. Door het faillissement van Muskopak B.V. staan er nu Intropack-machines te koop op de veiling met vermelding “faillissement Muskopak”. Dat maakt het extra pijnlijk. ‘Het is net alsof wij dat zijn, maar dat zijn wij niet. Wij hebben hier niets mee te maken.

Ons bedrijf, Machinehandel Muskopak B.V., is een gezond bedrijf.