Historie Intropack Machinery Holland en Machinehandel Muskopak BV

In 1962 werd Muskopak opgericht nadat M. Musk 7 jaar lang werkzaam geweest was als technisch bedrijfsleider bij het verpakkingsbedrijf Phia te Uithoorn. In dat jaar werd de verpakkingsafdeling van Phia gesloten en de cosmetica-afdeling ging naar Lekkerkerk. De heer Musk had andere toekomstplannen dan naar Lekkerkerk te verhuizen. Hij kreeg de opdracht om de overgebleven machines te verkopen. Daar er ook nog voldoende verpakkingswerkzaamheden waren, o.a. voor de firma Boon en de firma Schuitema, werd besloten om tevens de overgebleven werkzaamheden voort te zetten.
Met inschrijving bij de K.v.K. onder de naam Musk Onderneming Pakkerijen of te wel Muskopak werd er met 3 dames in het oude laboratorium en opslagplaats in de Mennowietenbuurt te Uithoorn de o.a. toen zeer bekende baaltjes hagelslag in de blauwe en gele verpakking geproduceerd. Om transportkosten te besparen werd er in 1963, in nauwe samenwerking met de firma Boon, besloten om te verhuizen naar Wormer. In het pand aan de Veerdijk waar vroeger de vermolen’s ‘De Jonge Wolf’ was gevestigd werd de produktie voortgezet.

In 1965 was deze ruimte te klein geworden en werd besloten om te verhuizen naar het voormalige pand van ‘Hollandia Pellerij’ op de Veerdijk 43 in Wormer. De daarop volgende jaren werden de machines verder gemoderniseerd en ontwikkeld. Zo werd ook de eerste eigen verpakkingsmachine ontwikkeld voor het verpakken van Zwart-Wit voor de firma De Zwart-Wit Koning die onder andere het merk Flipper en Beertjes op de markt bracht.

Via o.a. veilingen werden gebruikte machines gekocht voor zowel de produktie als voor de verkoop. In 1971 werd er grond gekocht aan de Bruynvisweg 28 (toen nog Zandweg) dat later industrieterrein zou worden. Een bouwvergunning werd aangevraagd en in 1973 werd het pand in gebruik genomen. De jaren daarna bleven zowel de verpakkingswerkzaamheden als de verkoop van gebruikte verpakkingsmachines stijgen. In 1978 werd besloten om deze twee disciplines te gaan scheiden. Zo ontstond Machinehandel Muskopak B.V. en Muskopak Verpakking B.V. Het pand op de Bruynvisweg 26 werd aangekocht en werd betrokken door Machinehandel Muskopak B.V.

Voor Muskopak Verpakking B.V. werd het pand aan de Bruynvisweg 28 in 1988 wederom te klein. Er moesten keuzes worden gemaakt. Na uitvoerig overleg werd besloten om Muskopak Verpakking B.V. te verkopen zodat alle aandacht gericht kon worden op de Machinehandel. Ingespeeld op de vraag uit de markt werd ook begonnen met het ontwikkelen van compacte verpakkingsmachines tegen zeer concurrerende prijzen. Dit resulteerde in 1997 in de oprichting van een nieuwe B.V., Intropack Machinery Holland B.V. alwaar deze nieuwe machines worden verkocht. In 2007 werd er besloten Intropack Machinery Holland B.V. op te laten gaan in Machinehandel Muskopak B.V. Hierdoor kan er effici├źnter en kosten besparend gewerkt worden. Intropack Machinery Holland is per 01 Januari 2008 nu een handelsnaam van Machinehandel Muskopak B.V.

Door de enorme ervaring die Muskopak heeft opgedaan is Muskopak een begrip, zowel in Nederland als ver daar buiten. Tot op de dag van vandaag worden onze machines wereldwijd verkocht.